Da Obazda is a Stieck draditionells Boarischs Esskuitua deshoib soidn mia grod
Grod in unsar Hoamad hergestäite Guadein vawendn de Rezeptur is narrisch oafach.
Jeda Boar dar den Obazda dahoam herstäit und so Nenna olle andern ned. Auf Jedn da den Obazda selba herstäit san mia ganz Stoltz drauf.

Ois easts nehma mia de Zwiefe waschn und schäln mia de obaste Schefa ob, danoch schneidn mia de Zwiefe in gloae Würfelchn.
Fia den Obazda braan mia no den Brie und an Frischkaas olle zwoa schneidn mia in eineinhoib Zentimeta grouse Stuggn und oschliaßend zadruggen mia ihn mid da Gobl, 'etz gebn mia a boh Essleffe Weizn, de Zwiefewürfelchn keman aa no hiein, und wos Butta braan mia aa no ois guad mid da Gobl zadruggen bis 's ganz gloa zagloaert is oschliaßend obschmeckn mid Soiz, Paprikogewürz sowia mid Pfeffa und ois Obschluss kimmd no a weng Kümml hiein.

Des braan mia fia den Obazda:
A Kilo Brie
125 Gram Frischkaas
120 Gram Zwiefen
70 Gram Butta
5 Gram Paprikogewürz
bissal wos Kümml gemoihn
a bissal Soiz
a bissal Pfeffa
10 cl bei uns dahoam gebrauts Weizn